Seznam alergenů, které mohou být obsaženy v jídle. Pokud nejsou uvedeny přímo u jídla v jídelním lístku, tak jejich seznam dostanete na vyžádání u obsluhy.
Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1)b) maltodextrinů na bázi pšenice (1)c) glukózových sirupů na bázi ječmened) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
Ryby a výrobky z nich, kromě:a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravkůb) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
Sójové boby a výrobky z nich, kromě:a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1)b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji; c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sójid) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:a) syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původub) laktitolu
Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce